Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Kuran, yöneticileri Vali Yaman'a şikayet etti

Kuran, yöneticileri Vali Yaman

Kamu-Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Yılmaz Kuran, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman`a il ve ilçelerdeki yöneticileri şikayet etti.

Kamu-Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Yılmaz Kuran, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman`a il ve ilçelerdeki yöneticileri şikayet etti.
Türkiye Kamu-Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Yılmaz Kuran ve beraberinde Kamu-Sen`e bağlı Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Musa Bilal, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Sıtkı Arkan, Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Süleyman Demir, Türk Tarım Orman Sen Şube Başkanı Osman Şeker, Türk Sağlık Sen Şube Başkan Yardımcısı Makbule Tonya ve yönetim kurulu üyeleri Vali Mustafa Yaman`ı makamında ziyaret etti.
Kamu-Sen`e bağlı sendikalar adına ziyarette konuşan Yılmaz Kuran, son günlerde Türkiye Kamu-Sen`e bağlı üyelere kurum amirleri tarafından yoğun baskı yapıldığını şikayet etti.
Özellikle milli eğitim ve sağlıktaki baskıların had safhaya ulaştığını Vali Yaman’a aktaran Kuran, şunları kaydetti: “Üyelerinin istifa ettirildiği ve malum bir sendikaya üye olmaya zorlandığı konusunda il müdürleri, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve çeşitli amirler hakkında şikayette bulundular. 4688 sayılı yasa sendikalara nasıl üye olunacağı ve ayrılacağı konusunu açıkça belirtmiştir. Türk TCK 118`inci maddesi de amirlerin üyelere ve sendikal faaliyetlere karışması, müdahale etmesi ve baskı yapması konusunda 1 ve 2. maddelerinde açıkça belirtmiştir. Bu amirler kurallara uymayıp sendikal faaliyetleri engelleyici çalışmalarda bulunması halinde suç duyurusunda bulunacağımızı açıklıyorum.”
Kuran, Vali Yaman’ın ilgili amirler ile konuyu görüşeceğinin kendilerine aktarıldığını belirtti.



  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı